Kattomaalaus

Esteettisesti kaunis tekninen suoja

Valitsemme käsittelyt kattomateriaalien mukaan.

Pelti, tiili ja huopa jne. vaativat kaikki erilaisia ​​materiaaleja ja lähestymistapoja. Alla käydään läpi kolme Suomen yleisintä kattomateriaalia.

Peltikaton maalaus

Moni asia voi saada peltikaton näyttämään rumalta ja haalistuneelta, maalin hilseilemään, ruostumaan, lisäksi sammaleet ja muu kasvillisuus viihtyvät valitettavasti myös peltikatoilla.

Pohjatyö on yksi tärkeimmistä seikoista, oli kyseessä sitten uuden tai vanhan peltikaton maalaus. Käytämme pesuun, ruostesuojaukseen ja maalaukseen hyväksi todettuja menetelmiä, tehokkaita koneita ja laadukkaita tuotteita.

 1. Pesu
  Katto pestään kuumavesipainepesulla. Hilseilevä ja irtonainen maali pestään pois vesipuhallustekniikalla. Pesutyön jälkeen talon sadevesijärjestelmä huuhdellaan ja roskat siivotaan pois.
 2. Tarkastus ja korjaus
  Pesun jälkeen katto tarkistetaan, mahdolliset reiät ja säröt korjataan esimerkiksi ElaProof massalla. Mahdolliset ruostevauriot korjataan ja maalataan erityisellä ruostesuoja-aineella.
 3. Katon maalaus
  Uudet, maalattomat katot maalataan kahteen kertaan (pohjamaali + väri). Aikaisemmin maalatuille peltikatoille riittää yleensä yksi kerros maalaamiseen. Maalaustyön aikana julkisivu peitetään pressuilla. Katto on nyt saanut uuden kulutuspinnan ja näyttää hyvältä vielä monta vuotta.

Tiilikattojen maalaus

Valitettavasti sammal, levät ja muu kasvillisuus viihtyvät erittäin hyvin tiilikatoilla.
Katolla oleva sammal ei ole vain esteettisesti rumaa, vaan myös teknisesti haitallista kattotiileille ja koko kattorakenteelle.

Pesemällä kasvuston pois, katto näyttää jälleen hyvältä, mutta suosittelemme tiilen pinnan sulkemista maalaamalla tai kyllästämällä.

 1. Pesu
  Aloitamme katon pesulla. Pesu tapahtuu kuumavesipesulla korkeassa paineessa. Suojaamme julkisivut tarpeen mukaan. Pesun jälkeen kiinteistön sadevesijärjestelmä huuhdellaan puhtaaksi ja katolta tulleet roskat siivotaan pois.
 2. Perushuolto ja korjaus
  Pesun jälkeen katto tarkastetaan, vaurioituneet kattotiilet vaihdetaan, vauriot korjataan ja katon varustelu tarkastetaan.
 3. Katon maalaus tai kyllästys
  Käytämme NowoCoat tiilikattomaaleja. Tiilikatto maalataan aina kaksi kertaa, pohjamaalilla ja pintamaalilla. Katto on nyt saanut uuden kulutuspinnan ja näyttää hyvältä vielä monta vuotta. Jos katto on niin hyvässä kunnossa, että sitä ei tarvitse maalata, suosittelemme viimeistelemään sen NowoDry WB -kyllästyssuojalla.

Huopakaton maalaus

Kuten muutkin kattomateriaalit, myös huopakatot voidaan pestä ja maalata. Toimivan ja pitkäkestoisen suojan saamiseksi suosittelemme pintamaalausta ElaProofilla. 

Huopakatot ovat huokoisia, joten niitä ei kannata pestä liian korkealla paineella, kuumavesipesu on tässä eduksi.

 1. Pesu
  Aloitamme katon pesulla. Pesu tapahtuu kuumavesipesulla suhteellisen alhaisessa paineessa
 2. Perushuolto ja korjaus
  Pesun jälkeen katto tarkastetaan, huonosti istuva huopa korjataan, katon varustelu tarkastetaan.
 3. Maalaus
  Maalaus tehdään esimerkiksi Hagmans Aquabarrilla, kahteen kertaan.
 

Ota epäröimättä yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää muista kattomateriaaleista.

This site is registered on wpml.org as a development site.