TIILIKATOT

Valitettavasti sammal, jäkälä ja muu kasvusto viihtyy mainiosti tiilikatolla.
Sammal katolla ei ole visuaalisesti kaunis, lisäksi se vahingoittaa kattotiiliä ja koko katon rakennetta.
Katto altistuu päivittäin mm. auringolle, sateelle ja lumelle, joiden seurauksena katonpinta hiljalleen haurastuu. Hauras rakenne on hyvä alusta erilaisille kasvustoille. Sammal sitoo kosteutta kattotiileihin ja jäätyessään kosteus saattaa aiheuttaa halkeamia.

Pesemällä kasvuston pois, katto näyttää jälleen hyvältä. Suosittelemme kuitenkin tiilien pinnan sulkemista joko maalaamalla tai kyllästämällä. Tiilikattomaalauksessa käytämme lähes aina Isonit väriä. Kyllästykseen käytämme kahta vaihtoehtoa: Hydroblock, joka on väritön sekä Hydrocolor, jossa on väripigmenttiä.

Lisätietoa:  – Hydroblock – Hydrocolor – Isonit – A-clean 

Pesu
Aloitamme katon pesulla. Käytämme korkeapaineista kuumavesipesua. Tarvittaessa suojaamme julkisivut pressuilla. Pesun jälkeen huuhtelemme kiinteistön sadevesijärjestelmän puhtaaksi, lisäksi kaikki katoilta irronnut roska siivotaan pois.

Kuntotarkastus ja korjaus
Pesun jälkeen katon kunto käydään läpi, rikkinäiset kattotiilet vaihdetaan ja muut viat korjataan.

Maalaus tai kyllästys
Isonit käsittely vaatii kaksi kerrosta; pohjamaalin sekä pintamaalauksen. Kyllästys käsittelyksi sekä Hydroblockilla että Hydrocolorilla riittää yksi kerros. Katto on nyt saanut uuden pinnan ja kauniin ulkonäön moneksi vuodeksi eteenpäin.