PELTIKATOT

Peltikaton ulkonäköön vaikuttavat monet tekijät, haalistunut tai lohkeileva väri sekä ruoste, jopa sammal ja muu kasvusto viihtyy myös peltikatolla.

Sammalta esiintyy erityisesti talon varjoisilla sivuilla sekä puiden läheisyydessä. Sammaleen ja kasvuston takia maali alkaa halkeilla, antaen hiljalleen kasvualustan ruosteelle. Päivittäinen altistuminen auringolle, sateelle, rakeille, lumelle ja jäälle kuluttaa kattoa. Pesulla ja maalauksella peltikatto saa uuden ulkopinnan.

Kun maalaa vanhaa peltikattoa tai uutta kattoa, jota ei ole ennen maalattu, pohjatyö on työn tärkein osuus. Käytämme hyväksi havaittuja työmenetelmiä, tehokkaita työkaluja ja laadukkaita tuotteita sekä pesuun, ruostesuojaukseen että maalaukseen.

Peltikaton pesu
Pesu riittää, jos katolla on vain kasvustoa. Kokemuksemme mukaan kasvustoa voi alkaa esiintyä jo muutamassa vuodessa, näissä tapauksissa suosittelemme pelkkää pesua.

Reikien ja vikojen korjauksessa sekä tiivistystöissä käytämme Kemperol 2K-PURia.

  1. Pesu
    Aloitamme katon pesulla. Käytämme korkeapaineista kuumavesipesua. Lohkeileva ja vanha väri saadaan irti vesipuhallustekniikalla. Tarvittaessa suojaamme julkisivut pressuilla. Pesun jälkeen huuhtelemme kiinteistön sadevesijärjestelmän puhtaaksi, lisäksi kaikki katoilta irronnut roska siivotaan pois.
  1. Kuntotarkastus ja korjaus
    Pesun jälkeen katon kunto käydään läpi, reiät, viat ja puutteelliset läpiviennit korjataan Kemperol 2K-PURilla.
  1. Maalaus
    Uudet maalaamattomat peltikatot maalataan kahdesti (pohjamaali + väri). Jo maalatuille katoille riittää tavallisesti maalaus kertaalleen. Ennen työn aloitusta julkisivut suojataan pressuilla. Katto on nyt saanut uuden pinnan ja kauniin ulkonäön moneksi vuodeksi eteenpäin.